Garo GLB (3,7/11/22 kW)
Garo ären effektiv laddbox med robust och stilren design från svenska Garo. Beroende vad du har för behov kan laddboxen kompletteras med ytterligare funktioner.
Elbilsladdaren som utrustas så som du önskar!
Garo GLB är en modulbaserad laddbox. Detta betyder att den kan fås i det utförande som användaren önskar. Önskas lastbalansering? Inga problem, bara att lägga till modulen. Önskas uppkoppling mot molnet? Inga problem, bara att lägga till WIFI-kort. Önskas RFID? Inga problem, bara att lägga till ett RFID-kort. Ja, ni fattar vinken. Laddboxen kan utrustas efter behov.
Behov kan förändras med tid, och så kan alltså också Garos laddbox..
Garo: Designad och utvecklad i Sverige
Garo är från välkända Gnosjö, och har som bolag anor ändå sedan 1939. Det är först på senare år som fokus riktats på elbilsladdning och detta är ett affärsområde som blir allt viktigare för koncernen.
Den är IP44-certifierad och designad för att tåla det svenska klimatet.
Valmöjligheterna för laddboxen gäller inte bara funktionaliteten, men även designen. Laddboxens skal kan nämligen fås i olika färger för att passa in på bästa sätt där den installeras.
Garo GLB – Teknisk specifikation
Nedan kan du se den fullständiga tekniska specifikationen för laddboxen. Om du är osäker på vad olika saker betyder kan du läsa mer på vår sajt. Eftersom Garo GLB går att få i många olika variationer är funktionaliteten i laddboxen olika (Ja/Nej).
Antal faser: | 1-fas & 3-fas |
Maxladdningseffekt: | 3,7kW/11 kW/22 kW |
Kabel eller uttag: | Kabel/Uttag |
IP-klass: | IP54 |
Inbyggd energimätning: | Ja |
Godkänd för skatteavdrag: | Ja |
RFID: | Ja/Nej |
Ställbar effekt: | Ja |
Varumärke: | Garo |
Lastbalansering: | Ja/Nej |
Appanslutning: | Nej |
Uppkoppling mot molnfunktion | Ja/Nej |
Möjlighet att ta betalt av allmänheten: | Nej |
Garo GLB är en stabilt och säkert val av elbilsladdare som sålts i höga antal i Sverige.
– Emil, Grundare av Laddsmart.se
Garo GLB laddbox recension
Vad tycker Laddsmart om Garo GLB? En ärlig reflektion.
Garo GLB är den laddbox som man ibland kan se hela kvarter använder sig utav. Att laddboxen är, eller snarare sagt, varit, väldigt populär råder det inga tvivel om. Men är den verkligen lika bra som den är populär är frågan. Svenskproducerad av småländska Garo som har funnits sedan 1939 gör den till ett tryggt val, och detta förespråkas ofta av elektriker som har utfört många installationer av laddboxen. Att laddboxens funktionalitet kan byggas ut efter behov med olika moduler. Det är ju bra. Men om man som användare tar ett lite mer kritiskt förhållningssätt till detta kan man fråga sig – är det verkligen min lokala elektriker som är expert på vad som är en bra laddbox, idag och imorgon? Och, valmöjlighet i all ära, men ibland är det inte så enkelt att veta vad man behöver (det är därför Laddsmart finns :)). Men varför inte få fler – eller alla, och i vissa fall ännu fler – funktioner som standardutförande som hos andra laddboxtillverkare? Varje gång som du installerar en ny funktionalitet som RFID, WIFI eller lastbalansering krävs det ju också en elektriker som installerar de extra modulerna.
För att råda bot på problemet med för många valmöjligheter så har vissa återförsäljare paketerat Garos laddboxar baserat på de vanligaste behoven bland hemmaanvändare. Vår rekommendation är att ttgå från dessa, eller rådfråga en expert, som oss på Ladddsmart.se.
Även om vi kan verka vara lite ljumt inställda till Garo så är tillverkaren inte att förakta. Bolaget har funnits länge på marknaden, har en bred elkompetens, så att det kommer en ny uppdaterad version av Garo GLB det tror vi. Men vid dagsdatum, sommaren 2021, så finns det dock andra mer konkurrenskraftiga alternativ tycker vi.
FAQ
Nej, Garo erbjuder ingen app men om du har modulen WIFI installerat kan du koppla upp dig mot Garos molntjänst där du kan styra laddningen och få del av diverse smarta tjänster.
id tillfälle av reklamation eller returnering måste du i första hand nå ut till Garo. Du kan även kontakta återförsäljaren,. Finns det ett serviceavtal kan ni även kontakta er servicepartner. Notera att Garos garantivillkor är att service måste ha utförts minst 1 gång per år. Servicen måste ha utförts av en fackman med allmän behörighet el och måste ha blivit garanterad.Vid retur av laddboxar har Garo en e-post som du måste kontakta : retur.ladd@garo.se
Ja. Om du har valt till modulen med dynamisk lastbalansering. Se därför till att dubbelkolla innan du köper din Garo laddbox att den har detta tillval installerat.
Vad slutpriset för din laddbox beror på vilka moduler du köper till. Garos laddbox (GLB) finns till exempel med laddningseffekt från 3,7kW till 22 kW och kan fås med ett flertal olika konfigurationer så priset varierar från cirka 9000 kronor före ROT och uppåt.
Det är endast certifierad elektriker som ska installera en laddbox. Svenska Garo har funnits på marknaden länge och de allra flesta elektriker är väl förtrogna med installation av Garos laddboxar. På laddsmart får du offerter på laddbox inklusive installation (Val i formulär)
Ja, Laddsmart genomförde ett stort test av laddboxar där GARO var inkluderat. Läs hela testet här: Laddboxar bäst i test.
Ja, Garo har en laddbox för hemmabruk med dubbla uttag. Den heter Garo Twin, och finns i både 11 kW och 22 kW utförande.
Ja, Garos laddboxar passar både för rena elbilar, som Tesla, och laddhybrider.
I grundutförande är det laddboxen som sådan som säljs och är tänkt att sättas upp på en vägg. Men, hos de flesta återförsäljare går det att köpa till en stolpe som tillägg.
Garo G-Cloud är främst tänkt för flertalet installerade laddboxar, alltså för bostadsrättsföreningar och företag. Du beställer G-Cloud enklast hos den operatör som installerade dina laddboxar. Annars kan du alltid kontakta Garo direkt och beställa tjänsten på deras hemsida.
Ja, du kan byta till fast kabel men då med hjälp av din installatör.
Ja, det gröna bidraget, eller Grön Teknik som det heter, är applicerbart på Garo GLBs laddboxar.
Svart är standardfärgen, men går också hos vissa leverantörer att få i färgerna vit, faluröd och antracitgrå. Är detta något du önskar att vi tar med i din offert – inkludera en kommentar i formuläret (Steg: ’Något du vill att vi skall veta?’)
Garo GLB finns i 3,7kW, 11 kW och 22 kW.
Vi rekommenderar att du kontaktar oss på Laddsmart.se. Det är snabbt, enkelt och oförpliktande. Genom att du för tre offerter kan du jämföra med liknande laddboxar för att välja rätt laddbox för dina behov
Bokning av installation sker hos den leverantör som du köpt laddboxen av. Såvida du inte har en egen elektriker. Glöm då inte att be denne beställa laddboxen hos leverantören och därefter fakturera dig på både laddbox och installation. Först då får du rätt till det 50%-iga ROT/Grön Teknik-avdraget.
Alla laddkablar som är Typ 2. Typ 2 laddkabel är EU-standard.
Du hittar den svenska manulen till Garo GLB här i pdf-format som kan läsas i webläsaren alternativt laddas ner.
Vi får många olika frågor från våra användare, inte minst kring Garos laddboxar generellt, och GLB i synnerhet. Nedan har vi samlat de vanligaste frågeställningarna.
Är Garo valet av laddbox för dig?
Vi hjälper dig gärna i frågan och jämför Garo mot andra modeller som passar din bil och dina behov. Vår tjänst är gratis.
Vi ser fram emot att höra från dig!